Hoe Hoge bloeddruk verlagen

4 Tips die u meteen kan toepassen om zélf uw hoge bloeddruk te verlagen:

1)      Stop met roken

2)      Drink minder koffie

3)      Beweeg regelmatig

4)      Verminder stress

1) Bovenop alle andere gezondheidsrisico’s die het nuttigen van tabak met zich meebrengt, kan roken uw bloeddruk tot 1 uur na het roken verhogen.

Als u de hele dag door rookt betekent dit dat uw bloeddruk de hele dag voortdurend hoog blijft. Probeer ook passief roken zoveel mogelijk te vermijden. Ook door de rook van anderen in te ademen, stelt u zich bloot aan mogelijke gezondheidsklachten als Hoge Bloeddruk en hart- en vaatziekten.

2) Het drinken van dranken die caffeïne bevatten (koffie, cola..) kan een tijdelijke piek in uw bloeddruk veroorzaken. Het is momenteel nog niet duidelijk of dit om een effect op de korte of op de lange termijn gaat. Dokters raden aan om niet meer dan 2 koppen koffie per dag te drinken om uw hoge bloeddruk onder controle te houden.

3) Beweeg regelmatig: ten minste 30 tot 60 minuten gedurende 4 dagen per week. Regelmatige lichamelijke inspanning kan uw bloeddruk al verlagen. En het duurt niet lang om dit effect te bereiken. Binnen enkele weken kan u het resultaat al merken.

Als u al langere tijd inactief bent (zittend werk, veel TV kijken..) moet u uw dagelijkse inspanning geleidelijk opvoeren tot een uurtje per dag. Na een paar weken kan u zo al Uw Hoge bloeddruk verlagen.

Praat met uw dokter of een fitnesstrainer over het ontwikkelen van uw persoonlijke oefenprogramma. Als u niet veel inspanningen aankunt, kan ook een wandeling van een kwartiertje per dag al helpen.

4) Ook stress of angst kan uw bloeddruk tijdelijk verhogen. Denk eens na over wat u precies stress bezorgt (werk, geldproblemen, ziekte..). Als u éénmaal de oorzaak van uw hoge bloeddruk bepaald hebt kan u proberen deze stressfactor te elimineren.

Als het niet mogelijk is de factoren die u stress bezorgen, volledig te vermijden, kan u er wel op een gezondere manier mee omgaan.

Neem bijvoorbeeld regelmatig een pauze om ademhalingsoefeningen te doen. Ook het volgen van een Yoga cursus of het beoefenen van Tai Chi kan zeker helpen en zal uw hoge bloeddruk helpen verlagen.

3 extra tips om uw hoge bloeddruk te verlagen

5)      Eet gezonder

6)      Eet minder zout

7)      Neem voedingssupplementen om uw bloeddruk te verlagen

5) Een gezond diëet bevat volkorenproducten, veel groenten en fruit en is arm aan verzadigde vetten en cholesterol. Uwvoedingsgewoonten veranderen hoeft niet moeilijk te zijn. Wordt een bewuste consument en maak een boodschappenlijstje vóór u naar de supermarkt gaat. Zo kan u de verleiding om junkfood of snoep te kopen beperken. Het nemen van een goed Omega 3 6 9 supplement of Resveratrol draagt bij tot een gezonde voeding en verlaagt de bloeddruk op een actieve manier.

6) Minder zout eten is een belangrijke maatregel om Hoge Bloeddruk te verlagen.

Een gezond persoon heeft tussen de  1,5 en 2,2 gram zout per dag nodig. Als u een hoge bloeddruk heeft moet u proberen minder dan 1,5 gram zout per dag binnen te krijgen. Om dit te bereiken is het nodig gezoute voedingsmiddelen als chips, kant-en klare maaltijden en voedsel uit blik volledig te vermijden.

7) Er bestaan voedingssupplementen die uw bloeddruk actief helpen verlagen. Omega 3 6 9 en de Super AntiOxidant Formule met Goji en Acaibessen helpen om een gezonde bloeddruk te krijgen. Ook Resveratrol staat er om bekend zeer effectief te zijn tegen een hoge bloeddruk.